Aromatizimi i Ambientit dhe Sjellja e Konsumatorit

Hulumtimet shkencore kanë zbuluar se shqisa e nuhatjes së njeriut është më e fuqishmja nga pesë shqisat, e aftë për të nxitur kujtesën dhe për të nxjerrë më shumë emocione se çdo shqis tjetër që njerëzit kanë. Studimet kanë treguar se njerëzit kanë aftësinë të zbulojnë mbi një milion lloje të ndryshme aromash. Sigurisht, disa nga këto aroma janë jashtëzakonisht të këndshme, disa … jo aq shumë.

Çfarë do të thotë kjo për ju dhe biznesin tuaj? Gjasat janë të mira që pothuajse me siguri nuk keni përfituar në mënyrë adekuate aromën e ambientit dhe përdorimin e aromave si një mënyrë për të tërhequr vëmendjen e klientëve tuaj. Në të vërtetë, ekziston një gamë e gjerë mënyrash se si mund të përdorni shqisën e nuhatjes së një njeriu për të tregtuar më mirë produktet tuaja. Këtu është një përmbledhje se si mund ta bëni këtë.

Pse shqisa juaj e nuhatjes është kaq e fuqishme?

Kur ka një erë në ajër, ajo udhëton përmes traktit të nuhatjes në hundë dhe shkon drejtpërdrejt në seksionin kortikal të trurit tuaj. Në këtë mënyrë, aromat reagojnë drejtpërdrejt me emocionet tuaja dhe ndjesitë e lidhura me to, pa ndonjë ndërveprim të drejtpërdrejtë me pjesët e tjera të përpunimit emocional të trurit tuaj. Si i tillë, truri dhe të menduarit tuaj ndikohen nga erërat pa qenë as të vetëdijshëm për këtë.

Kjo ndihmon për të shpjeguar pse era mund të jetë një shkas kaq i fuqishëm emocional dhe ndijor: Ajo prek thellë në skutat e trurit tuaj pa as edhe mendimin më të vogël të vetëdijshëm.

Si të përdorim aromat në marketing

Kur bëhet fjalë për përdorimin e aromave për qëllime të arritjes së klientëve, gjëja më e mirë që mund të bëni është të përdorni aromën për të krijuar një lidhje emocionale me një ndjenjë pozitive ose për të përfituar nga ndjenjat tashmë ekzistuese pozitive. Në fund të fundit, a nuk i lidhim të gjithë erërat me ndonjë kujtim apo ndonjë tjetër? Ose, edhe më mirë: A e keni pasur ndonjëherë atë ndjesinë e nuhatjes së diçkaje dhe të gjetjes së mendjes tuaj të transportuar automatikisht në një kujtim që as nuk e kishit kuptuar se e kishit lidhur me atë erë?

Erërat mund të përdoren në marketing në shumë mënyra. Së pari, është e rëndësishme të kuptojmë se aromat bëjnë më shumë sesa thjesht të vrasin kujtesën e dikujt. Ata e bëjnë dikë të ndihet mirë dhe përmirësojnë disponimin e përgjithshëm të dikujt. Kjo, nga ana tjetër, mund të ndryshojë modelet e shpenzimeve. Një realizim i tillë i hapi rrugën krijimit të një krahu krejtësisht të ri të marketingut: Aromatizimi i ambientit.

Ndonjëherë, marketingu nëpërmjet aromave të caktuara është parandalues. Në të vërtetë, kjo zonë u zhvillua për herë të parë kur hotelet luftuan për të maskuar erën e cigareve të lënë pas me mysafirë duhanpirës. Megjithatë, ata shpejt mësuan se nuk duhej vetëm të ishin reagues kur bëhej fjalë për aromat, por mund të ishin proaktivë. Si rezultat, aromatizimi i hoteleve u bë një industri specifike. Në të vërtetë, siç vërehet nga Conde Nest Traveler, shumë hotele kanë zhvilluar “aromat e tyre të nënshkrimit” të dizajnuara për të ngjallur të njëjtën ndjenjë dhe për të përmirësuar në fakt markën tuaj. Një punë e madhe shkon në aromatizimin e hoteleve, pasi këto aroma janë veçanërisht të rëndësishme për zinxhirët shumëkombëshe si hotelet.

Në përgjithësi, aromat janë krijuar bazuar në kërkime të gjera, vizita fizike dhe faktorë specifikë të vendndodhjes. Një parfum supozohet të jetë i këndshëm dhe tërheqës, por jo aq mbresëlënës sa të jetë gjithçka që dikush vë re kur hyn në një vend.

Më shumë se çdo gjë tjetër, një erë duhet të jetë e qëndrueshme në mënyrë që të krijojë një lidhje emocionale pozitive midis aromës dhe markës. Përdorimi i duhur i kësaj ere mund të ndihmojë në nxitjen e një reagimi emocional.

Përdorimi i aromave për të ndryshuar sjelljen

Shpesh, aromat synojnë posaçërisht të zmadhojnë markat duke krijuar aroma që janë komplimente për produktet e një dyqani. Megjithatë, nuk duhet të jetë kështu.

Vlen të përmendet se ekspertët kanë zbuluar se aromat nuk duhet të krijojnë një përgjigje emocionale ose lidhje në mënyrë që të jenë efektive. Aromatizimi i ambientit, kur përdoret siç duhet, mund të ndihmojë në nxjerrjen e parave nga portofoli i klientit. Një mënyrë është përdorimi i aromave për të tregtuar produkte specifike: Studime të shumta kanë gjetur se mbushja e një lokacioni fizik me erën e një produkti, si kafeja, në fakt mund të rrisë shitjet e atij produkti. Erëra të tjera mund të shtyjnë dikë të qëndrojë në një dyqan më gjatë ose të shpenzojë më shumë para. Era e duhur madje mund ta bëjë dikë të mendojë se një produkt është i cilësisë më të lartë dhe si rezultat, të jetë më i gatshëm të paguajë një çmim më të lartë për një produkt të caktuar.

Në këtë kuptim, përdorimi i duhur i aromave dhe marketingut është absolutisht i jashtëzakonshëm. Aromat, të bëra siç duhet, mund të krijojnë kujtime të mira dhe të ndikojnë në mënyrë delikate në sjelljen e klientëve.

Zgjidhjet profesionale të parfumeve

Ideja pas zgjidhjeve profesionale të aromave për marketing është një ide që do të dukej absurde pak vite më parë, por është një fushë e marketingut që tani po sheh një rritje të dominimit.

Nëse jeni të interesuar të përfitoni nga marketingu i markës ose marketingu ndijor, sigurohuni që të kontaktoni përfaqësuesin ekskluziv të SCENT::LINQ në rajonin tuaj ose klikoni këtu për të kërkuar informacion tani.

Harmonizimi me dekorin e markës

Menaxherët e shitjeve me pakicë, pronarët e dyqaneve dhe drejtorët e marketingut l
More about milion
milion
volume_up

Translations of milion

Zbuloni se si mund ta ndihmojmë brendin tuaj…

Me klientët që tani janë gjithnjë e më të vetëdijshëm për zgjedhjet e tyre të brendeve, hoteleve duhet gjithashtu të adoptojnë një përzierje të mirë të strategjive të brendshme.

Zbuloni se si mund t’ju ndihmojmë të krijoni lidhje emocionale përmes aromave që mund të kenë një ndikim të madh në biznesin dhe brendin tuaj.

Na kontaktoni