Si mund të ndryshojë ndjenja juaj e nuhatjes perceptimin e cilësisë?

Nga të gjitha shqisat tona, nuhatja është shpesh më e nënvlerësuara, megjithatë ajo ka një ndikim të madh në mënyrën se si ne e shohim botën përreth nesh. Aroma e duhur mund të marrë një hapësirë ​​ndryshe të zakonshme dhe ta ngrejë atë në atë që perceptohet si luksoze dhe e nivelit të lartë. Po kështu, aroma e gabuar mund të krijojë menjëherë një përshtypje të keqe dhe t’i lërë klientët tuaj të dalin nga biznesi juaj para se të kenë mundësinë të bëjnë një blerje. Përdorimi i aromës së ambientit në hapësirën e shitjes me pakicë është një element kritik që shumë biznese me tulla dhe llaç po e përdorin si një mënyrë për të qëndruar konkurrues në një botë të ashpër ku ato sfidohen vazhdimisht nga shitjet në internet.

Si i përdorin bizneset erërat për të rritur shitjet?

Shqisa jonë e nuhatjes është e lidhur thelbësisht me kujtesën dhe emocionet. Kur thithim një aromë, ajo përshkon sistemin tonë të nuhatjes. Ky sistem lidhet si me amigdalën, e cila ndihmon në përpunimin e emocioneve, ashtu edhe me hipokampusin, i cili ndihmon në shndërrimin e kujtimeve afatshkurtra në ato afatgjata. Kjo është arsyeja pse erërat nga fëmijëria jonë mund të ngjallin ndjenja kaq të forta edhe dekada pasi ato janë përjetuar për herë të fundit. Marketingu i aromave është përdorur prej kohësh për të përfituar nga ato ndjenja, prandaj shumë sekserë sugjerojnë të mbushni shtëpinë tuaj me aroma të ngrohta dhe tërheqëse përpara shtëpive të hapura; është një mënyrë e lehtë dhe efektive për të krijuar një ndjenjë të mirëseardhjes dhe rehati për një blerës të mundshëm pasi i bën ata të kujtojnë në mënyrë të pandërgjegjshme shtëpinë e tyre të fëmijërisë.

Aromatizimi është i përhapur në shumë industri të ndryshme, duke përfshirë hotelet, objektet e kujdesit shëndetësor dhe madje edhe linjat ajrore. Ndërsa klientët e tyre thithin këto aroma, ata po krijojnë një lidhje delikate me markën e tyre duke përdorur atë erë si pikën e tyre të hyrjes. Nga ai moment e tutje, blerësit gjithmonë do të lidhin emocione të caktuara me ato kompani, duke përforcuar markën dhe duke rrënjosur familjaritetin dhe besnikërinë. Dhe gjithçka që duhet është të zgjedhësh aromën e duhur.

Si mund të ndihmojë aromatizimi profesional në biznesin tim?

Mendoni për të gjitha përpjekjet që bëni për t’u siguruar që të ftuarit tuaj të kenë një përvojë pozitive në biznesin ose sallën ekspozite. Ju keni krijuar ekrane tërheqëse që i joshin ata të ndërveprojnë me mallrat tuaja dhe të bëjnë një blerje. Ju keni zgjedhur muzikë që i mban ata vigjilentë dhe të angazhuar. Ndoshta ju keni shtruar edhe pije freskuese ose keni vënë në dispozicion pije për t’i inkurajuar ata të kalojnë më shumë kohë duke eksploruar gjithçka që keni për të ofruar.

Një pjesë kyçe që shumë biznese harrojnë është aroma. Përdorimi i aromës së ambientit mund të rrisë blerjet deri në 60%, me konsumatorin mesatar që shpenzon 3% deri në 23% më shumë sesa do të kishte ndryshe. Në mënyrë të ngjashme, studimet kanë treguar se shumë klientë qëndrojnë në një vend biznesi për më gjatë, ndërsa në të njëjtën kohë nënvlerësojnë sa kohë kanë bërë pazar. E thënë thjesht, zgjedhja e aromës së duhur për biznesin tuaj mund të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në rezultatin tuaj. Jo vetëm që keni më shumë gjasa për të rritur shitjet tuaja në këtë moment, por po kultivoni një përvojë të pasur që do t’i bëjë klientët tuaj të kthehen për më shumë.

Çfarë lloj aromash i bëjnë njerëzit të blejnë më shumë?

Shumë kërkime janë bërë se si aroma mund të ndryshojë emocionet dhe sjelljen tuaj. Studiuesit kanë zbuluar se aromat e ngrohta, si qelibar dhe vanilje, jo vetëm që ndikojnë që klientët të qëndrojnë më gjatë, por ato mund t’i bëjnë produktet tuaja të duken më të shtrenjta dhe me cilësi të lartë. Kur përdorin aromatizues profesional, klientët janë të gatshëm të paguajnë 10% deri në 15% më shumë për një produkt sesa në një dyqan pa aromë. Jo vetëm kaq, por për shkak se erërat e ngrohta krijojnë një ndjenjë kaq të fortë komoditeti, ato në fakt mund të ndryshojnë perceptimin tuaj se sa i mbushur me njerëz mund të duket një dyqan. Nëse klientët ndihen sikur po konkurrojnë për hapësirë ​​kundër të tjerëve, ata do të përpiqen ta kompensojnë këtë ndjenjë duke blerë produkte luksoze për t’u dhënë atyre një ndjenjë fuqie. Kjo është një taktikë e fuqishme që çdo biznes mund të zbatojë për të pasur ndikim të drejtpërdrejtë në sjelljen e klientëve të tyre.

Ka kaq shumë përparësi për të zhvilluar një program marketingu të personalizuar të parfumeve për biznesin tuaj. Ai shton një aspekt tjetër në përvojën e përgjithshme të blerjeve që do të rezonojë me klientët tuaj në një nivel të thellë emocional, i cili është një përfitim që do ta keni të vështirë ta gjeni me çdo taktikë tjetër shitjeje. Ajo do të lartësojë hapësirën tuaj të shitjes me pakicë në mënyrë që të ndihet e pasur, gjë që do të ndihmojë në përforcimin e markës tuaj si një që lidhet me cilësinë. Klientët do të joshen të qëndrojnë më gjatë dhe të mburren më shumë, plus ju do ta ngurtësoni kompaninë tuaj në mendjen e tyre pasi përdorimi i dyqaneve të aromave të ambientit ndodh në kujtesën e tyre afatgjatë. E gjithë kjo shton shitjet më të larta dhe blerjet e vazhdueshme për vitet në vijim.

Zbuloni se si mund ta ndihmojmë brendin tuaj…

Me klientët që tani janë gjithnjë e më të vetëdijshëm për zgjedhjet e tyre të brendeve, hoteleve duhet gjithashtu të adoptojnë një përzierje të mirë të strategjive të brendshme.

Zbuloni se si mund t’ju ndihmojmë të krijoni lidhje emocionale përmes aromave që mund të kenë një ndikim të madh në biznesin dhe brendin tuaj.

Na kontaktoni