Ndjesia e nuhatjes dhe efektet e saj në ambientet hoteleve

Imagjinoni skenarin e mëposhtëm: Hyni në hollin e një hoteli dhe në mënyrë të papërshkrueshme ndiheni pak më të qetë, pak më shumë në shtëpi. Nëse hoteli në të cilin po hyni është një konglomerat shumëkombësh, mund të filloni ta lidhni atë shqisën e nuhatjes me markën e hotelit, duke ju bërë të ndiheni më rehat sa herë që hyni në një holl.

Kjo është me dizajn. Për dekada të tëra, hotelet dhe kazinotë i kanë aromatizuar qëllimisht objektet e tyre në mënyrë që të ngjallin ndjenja pozitive dhe të krijojnë erëra të veçanta që janë krijuar për të bashkëvepruar me trurin tuaj dhe për t’ju inkurajuar të keni më shumë lidhje pozitive me markën e tyre.

Hunda juaj është një organ jashtëzakonisht i fuqishëm. Si rezultat i mënyrës se si funksionon truri ynë, aftësia juaj për të nuhatur gjërat përpunohet drejtpërdrejt nga truri pa ndonjë mendim apo analizë të vetëdijshme. Kjo është arsyeja pse hunda juaj dhe aftësia për të nuhatur gjërat janë të afta të nxisin kujtime dhe ndjenja.

Aftësia juaj për të nuhatur dhe aftësia e saj për të shkaktuar ndjenja dhe emocione të fuqishme, nuk ka kaluar pa u vënë re nga tregtarët. Hulumtimet e disponueshme tregojnë se hunda juaj mund të jetë një ndikues i fuqishëm mbi sjelljen e konsumatorit, duke i inkurajuar klientët të blejnë më shumë produkte, të mendojnë më mirë për një markë dhe të qëndrojnë në një vendndodhje fizike më gjatë.

Megjithatë, ka dy industri në veçanti që janë ndikuar nga ideja e aromës së ambientit: hotelet dhe kazinotë. Të dy kanë bërë punë të gjerë në krijimin e aromave të veçanta dhe përdorimin e përhapjes së aromës për të frymëzuar emocione të caktuara te klientët e tyre. Në të vërtetë, e gjithë ideja pas marketingut të aromave filloi praktikisht në hotele dhe kazino, të cilët fillimisht e përdorën atë për të mbuluar më pak se aromat e këndshme.

Marketingu i aromave mund të jetë një mjet shumë i fuqishëm. Ja një vështrim më i afërt se si e përdorin hotelet dhe kazinotë dhe çfarë mund të bëjë biznesi juaj për të përfituar nga shkenca që qëndron pas erërave.

Aromatizimi profesional në hotele

Aromatizimi i hollit të hoteleve është bërë një pjesë shumë e rëndësishme e punës për të gjitha hotelet. Aroma e duhur profesionale mund të jetë një pjesë kritike e markës së përgjithshme, dhe kjo e ka bërë punën e krijimit të një lidhjeje pozitive me aromën e lobit të hotelit edhe më të rëndësishme.

Hotelet përpiqen të krijojnë një aromë pozitive ambienti për shumë arsye. Për dekada, hotelet kanë krijuar aromë specifike për të theksuar markën e tyre, duke i bërë klientët ta lidhin atë erë me emocionet pozitive që shpresojmë të ngjall hoteli në fjalë. Në të vërtetë, aromat janë shpesh të njëjta në një markë të tërë hoteli, duke e shtyrë dikë të ndjejë të njëjtat emocione kur hyn në një hotel në çdo pjesë të botës. Në këtë kuptim, aromat mund të jenë po aq të rëndësishme për një markë sa logoja ose skema e tyre e ngjyrave.

Erërat në hotele zakonisht kanë për qëllim të ngjallin emocione specifike: paqe, rehati dhe shtëpi. Kjo, natyrisht, është lloji i ndjenjës që ka të ngjarë të krijojë një hotel kur dikush hyn në objektin e tij. Meqenëse erërat janë efektive në gjenerimin e emocioneve që lidhen me këto aroma, hotelet investojnë gjithnjë e më shumë kohë për të krijuar aromën e duhur që mund të joshë një klient që të ketë ndjenja më pozitive për markën e tyre, dhe kështu të qëndrojë me ta më gjatë.

Aromatizimi i ambientit në kazino

Ambienti i kazinosë, si aromatizimi i hollit të hotelit, krijohet me përdorimin e vajrave që përzihen dhe lëshohen në kanalet e ajrit të një kazinoje. Nga atje, aroma përhapet në dyshemenë e një kazinoje, ku zbulohet në mënyrë të hollësishme nga një klient. Sisteme të tilla kanë ekzistuar që nga fillimi i viteve 1990.

Krijimi i një parfumi të mirë në një kazino mund të jetë i vështirë, por me udhëzimet e duhura, mund të bëhet. Kazinotë shpesh marrin shenjat e tyre nga një vendndodhje: erërat brenda një kazinoje ka të ngjarë të jenë kujtues të këndshëm të klimës lokale, duke e bërë dikë të ndihet më i qetë dhe në shtëpi.

Hulumtimi mbi aromat në kazino ka treguar se si ato mund të inkurajojnë klientët të qëndrojnë më gjatë dhe të shpenzojnë më shumë para. Për shembull, në një studim historik të vitit 1992, psikiatri dhe neurologu Dr. Alan Hirsch zbuloi se kumarxhinjtë shpenzonin më shumë se 45% më shumë para kur një kazino mbushej qëllimisht me një aromë të mirë. Duke spekuluar rreth shkaqeve të mundshme, Dr. Hirsch hipotezoi se ky ishte rasti sepse erërat e këndshme nxisnin ndjenja brenda një personi që e bënte atë më të relaksuar dhe të gatshëm për të shpenzuar më shumë para.

Studimet më të fundit dolën në përfundime të ngjashme. Një studim i vitit 2010 zbuloi se erërat më të mira nënkuptonin më shumë para të shpenzuara për makinat e fatit.

Ekzaminimet shtesë kanë zbuluar se kazinotë do të krijojnë qëllimisht një erë unike, të veçantë, të cilën përdoruesit kanë më shumë gjasa ta lidhin me atë kazino. Nëse bëhet siç duhet, do të ngjallë ndjesi të këndshme, pozitive dhe ato ndjesi të lidhen me erën e një kazinoje. Në përgjithësi, ka një shumëllojshmëri të gjerë të aromave të këndshme që një kazino mund të përdorë për të përmirësuar markën e tyre dhe për t’i bërë klientët më të rehatshëm.

Marketingu i aromave mund të jetë një pjesë e rëndësishme e psikologjisë së përgjithshme që hyn në paraqitjet e kazinove. Kazinotë janë të njohura për të pasur drita të ndritshme, pa orë dhe pa dritare, me ID

Zbuloni se si mund ta ndihmojmë brendin tuaj…

Me klientët që tani janë gjithnjë e më të vetëdijshëm për zgjedhjet e tyre të brendeve, hoteleve duhet gjithashtu të adoptojnë një përzierje të mirë të strategjive të brendshme.

Zbuloni se si mund t’ju ndihmojmë të krijoni lidhje emocionale përmes aromave që mund të kenë një ndikim të madh në biznesin dhe brendin tuaj.

Na kontaktoni