Author: admin

Si mund të ndryshojë ndjenja juaj e nuhatjes perceptimin e cilësisë?

Nga të gjitha shqisat tona, nuhatja është shpesh më e nënvlerësuara, megjithatë ajo ka një ndikim të madh në mënyrën se si ne e shohim botën përreth nesh. Aroma e duhur mund të marrë një hapësirë ​​ndryshe të zakonshme dhe ta ngrejë atë në atë që perceptohet si luksoze dhe e nivelit të lartë. Po […]

Lexo më shumë

Çfarë ka në një aromë? Po Blerësit e Gëzuar?

Mendoni për herën e fundit që keni shëtitur në një dyqan. A ju kujtohet aroma që përhapej në ajër? Ju mund të mos e mbani mend atë detaj, por mund të jeni larguar me më shumë mallra nga sa keni menduar të blini, thjesht sepse pronari i dyqanit po përdorte një strategji efektive marketingu: aromatizimi […]

Lexo më shumë

Produktiviteti nga aroma e duhur

Sot, ka shumë mënyra të ndryshme për të tregtuar produkte dhe shërbime për konsumatorin mesatar. Tërheqja e interesave është vetëm një strategji kur bëhet fjalë për përpjekjet e suksesshme të markës. Aromatizimi i ambientit është një strategji që mund të jetë jashtëzakonisht produktive për hotelet, dyqanet me pakicë dhe bizneset e ndryshme tregtare. Ky është […]

Lexo më shumë

Aromatizimi i Ambientit dhe Sjellja e Konsumatorit

Hulumtimet shkencore kanë zbuluar se shqisa e nuhatjes së njeriut është më e fuqishmja nga pesë shqisat, e aftë për të nxitur kujtesën dhe për të nxjerrë më shumë emocione se çdo shqis tjetër që njerëzit kanë. Studimet kanë treguar se njerëzit kanë aftësinë të zbulojnë mbi një milion lloje të ndryshme aromash. Sigurisht, disa […]

Lexo më shumë

Fuqia e ndjenjës së nuhatjes në sjelljen njerëzore

Pjekje buke, bar i sapo kositur, parfum me lule. Këto aroma shpesh shoqërohen me mendime të këndshme për një furrë buke të preferuar, një pasdite vere ose një dashnor të së kaluarës që na bëjnë të thithim thellë ndërsa aroma ngjall kujtime të harruara prej kohësh. Por pse duket se aroma shkakton emocione kaq të […]

Lexo më shumë

Ndjesia e nuhatjes dhe efektet e saj në ambientet hoteleve

Imagjinoni skenarin e mëposhtëm: Hyni në hollin e një hoteli dhe në mënyrë të papërshkrueshme ndiheni pak më të qetë, pak më shumë në shtëpi. Nëse hoteli në të cilin po hyni është një konglomerat shumëkombësh, mund të filloni ta lidhni atë shqisën e nuhatjes me markën e hotelit, duke ju bërë të ndiheni më […]

Lexo më shumë